Rosa og lilla grafikk

Hvorfor velge et cloud- eller nettbasert journalsystem?

Publisert av
Nina Belseth

Mange tannklinikker bruker eldre, serverbaserte journalsystemer, og er lojale mot systemet de har valgt – selv om det ikke nødvendigvis fungerer optimalt. Det å bytte system sitter gjerne langt inne, siden det gamle systemet føles både trygt og kjent.

Det finnes imidlertid gode grunner til å vurdere overgang til et cloud- eller nettbasert journalsystem. Det å bytte trenger dessuten ikke å være verken tidkrevende eller komplisert!

Et serverbasert journalsystem kan by på utfordringer

Tradisjonelt sett har mange tannklinikker benyttet seg av serverbaserte journalsystemer. Dette innebærer at man installerer en serverbasert applikasjon, altså et dataprogram, lokalt på datamaskinens server.  Dersom serveren må byttes eller vedlikeholdes, kan du ha behov for kostbare IT-tjenester. Oppgaver som backup og oppdateringer er gjerne noe man selv tar hånd om, men dette kan være både tidkrevende og komplisert. En annen utfordring med serverbaserte journalsystemer, er at de har begrenset tilgjengelighet. Siden systemet er installert lokalt på datamaskinen, må man som regel inn til klinikken for å kunne jobbe. Dette kan gi klinikkens ansatte mindre fleksibilitet i hverdagen.

Hva er et skybasert journalsystem, og hvilke fordeler har det?

Et skybasert journalsystem er i praksis lokalisert på nett, fremfor å være installert lokalt på maskinen din. Istedenfor at data lagres på en lokal server, lagres den i en sikker sky. Her er noen av fordelene klinikken kan forvente:

  • Økt tilgjengelighet og fleksibilitet: Du har tilgang på systemet hvor og når som helst
  • Enkel integrasjon med andre systemer
  • Du trenger ikke å håndtere/oppdatere programvare  
  • Ikke behov for dyr IT-hjelp eller utbytting av server

Øystein Mejdell er teknisk direktør i Anita Systems, selskapet som står bak det skybaserte journalsystemet Anita Dental. Han trekker særlig frem én viktig årsak til å velge et nettbasert journalsystem:
– Tilgjengelighet er den viktigste faktoren, ikke bare for tannklinikken, men også for brukerne og pasientene. Pasientene kan enkelt booke eller flytte time på nett om du integrerer nettsiden direkte til journalsystemet, forklarer han.

Hvordan bytte fra server- til skybasert journalsystem?

Det å bytte fra et serverbasert journalsystem til en nettbasert løsning kan kanskje virke som en omfattende eller komplisert prosess. I mange tilfeller er det imidlertid nokså raskt og enkelt.

Mejdell fra Anita Systems forklarer at de har en enkel tretrinnsrakett for kunder som ønsker å gå fra et serverbasert journalsystem til Anita Dental:

"Vi importerer gamle pasient-, journal-, recall- og timeavtale data fra det serverbaserte systemet til Anita Dental i løpet av 3–4 timer".

Han fortsetter:
– Det er en del ting man må gå gjennom når man bytter journalsystem, som for eksempel å sette opp betalingsløsninger, integrasjon til regnskap og lignende. Men prosessen er ikke vanskelig og vi er med kunden hele veien, påpeker han.

Anita Dental – et nettbasert journalsystem med mange smarte løsninger

Foruten å by på økt tilgjengelighet, kan et skybasert journalsystem som Anita Dental også gi klinikken din tilgang på en rekke smarte løsninger. Mejdell trekker særlig frem følgende:

  • Direkte HELFO-integrasjon: Anita Dental har smart HELFO-integrasjon, og veileder deg underveis. Du får for eksempel beskjed om du kombinerer takster og innslagspunkt feil. Systemet vil også fylle ut repetisjonsprosent og andre data automatisk. Det er heller ikke behov for manuell utregning av takster og hvor mye refusjon som potensielt kan mottas.
  • Timebokoptimalisering og automatisk recall
  • Pasientportalen MyAnita: Pasienten kan enkelt booke, flytte og kansellere timer, eller få innsyn i journalen sin
  • Brukervennlig online booking og digitale helseskjema
  • Tilkobling til NHN-helsenettlinje: Anita Dental er godkjent ASP (Application Service Provider)-leverandør hos Norsk Helsenett, og systemet er direkte tilkoblet deres skybaserte løsning. Du får dermed tilgang på Helsenettet, journalsystem og drift på ett og samme sted.
  • Ubegrenset backup og lagring av data

Ønsker du å teste ut Anita Dental og bli bedre kjent med det skybaserte journalsystemet? Da kan du prøve løsningen gratis i to uker. Book en demo idag, og opplev fordelene selv!  

Ofte stilte spørsmål

Vi importerer inn alle pasienter, data fra timeboken, journallinjer og recall.

Onepix, Onepix Cloud, Myray, Visiquick, Vistasoft,
i-Dixel.

Sammen med vår partner PayEx har vi skapt Medipay - en mobil betalingsløsning. Les mer om MediPay her.

Dere kan få Anita Dental på dagen. Dere får en standard pakke som inneholder produkter og priser som vi henter ut fra HELFO gule heftet.

Nei, du trenger kun Buypass smartkort og smartkortleser. Klinikken din trenger virksomhetssertifikat fra buypass i tillegg.

Ja, du får se alle røntgenbilder direkte i Anita journalen. Onepix Cloud og Morita i-Dixel eksporterer røntgenbildene direkte i Anita Dental, men andre systemer trenger at du eksporterer bildene direkte til Anita.Du kan alltid åpne opp røntgensystemet fra Anita Dental og se bildene i røntgensystemet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på vår utvikling og vårt prosjekt.
Takk! Du har nå abonnert på nyhetsbrevet vårt.
Noe gikk galt under innsending av skjemaet. vennligst prøv igjen.