Rosa og lilla grafikk

Hvordan kan en tannklinikk oppnå vekst?

Publisert av
Nina Belseth

Dersom du har en tannklinikk som opplever lite vekst, ønsker du sannsynligvis å snu den negative trenden. Økonomisk vekst med flere pasienter og økt omsetning er et mål for de fleste. Så, hvordan kan du oppnå dette? Her er noen tips!

1. Sett mål og visjoner for tannklinikken

Noe av det første du bør gjøre om tannklinikken skal oppnå vekst, er å sette konkrete mål og visjoner for virksomheten din. Husk at det er vanskelig å styre en skute dersom du ikke har en formening om destinasjon. Et mål kan for eksempel være å oppnå 50 ekstra konverteringer i måneden. Sett gjerne delmål, slik at det blir enklere å se eventuell fremgang. Så snart klinikken har satt mål, vil det bli enklere å vite hvordan målene kan nås.

2. Sørg for å ha tilgang på kompetansen klinikken trenger

Det er vanskelig å oppnå en tannklinikk i vekst dersom det mangler nødvendig arbeidskraft eller kompetanse. Skal for eksempel klinikken kunne ta imot flere pasienter, trenger du kanskje flere tannpleiere eller tannleger på klinikken. Kompetanse og arbeidskraft koster, men vil ofte lønne seg i lengden. Tar du ingen risiko, vil kanskje ikke tannklinikken oppleve den veksten du ønsker.  

3. Ha en god markedsføringsstrategi

Skal tannklinikken din oppleve vekst, er du også avhengig av flere kunder (pasienter). Det betyr at du må forsikre deg om at målgruppen vet om at klinikken eksisterer, og at de kjenner til fordelene ved å bruke akkurat din klinikk. En god markedsføringsstrategi kan være et nyttig verktøy. Strategien vil blant annet inneholde informasjon om tannklinikkens målsetninger og planlagte markedsføringsaktiviteter og -kanaler. Gode markedsføringsstrategier for tannklinikker er blant annet søkemotoroptimalisering (SEO), annonser i sosiale medier og nyhetsbrev.  

4. Digitaliser tjenestene og ta klinikken online

Har du en tannklinikk som hverken har nettside eller digitale systemer? I så fall er det på tide å ta klinikken online. Husk at mange pasienter finner tannklinikken de bruker gjennom et søk på nett. Finnes ikke klinikken din i Google, vil du sannsynligvis gå glipp av mange pasienter. Ved å skaffe et eget nettsted til tannklinikken har du en super plattform for videre markedsføring. Har websiden en blogg, kan du for eksempel dele SEO-tekst som tiltrekker potensielle pasienter gjennom bruk av søkeord og annen søkemotoroptimalisering. Sørg også for å ha et digitalt og brukervennlig bookingsystem. Dersom pasienter må ringe for å bestille time (og ikke kan gjøre dette på nett), er veien kort til konkurrentene.

5. Velg riktig journalsystem

Enhver tannklinikk trenger et journalsystem. Vi tok en prat med Øystein Mejdell, som er CTO i Anita Systems. Sistnevnte leverer journalsystemet Anita Dental. Her forklarer han hvorfor et velfungerende journalsystem er så viktig for en tannklinikk som ønsker vekst:

"Et velfungerende journalsystem er alfa og omega på klinikken, siden det hjelper brukeren med korrekt journalføring. På den måten kan behandler bruke mindre tid på å rette opp feil i etterkant, og mer tid på å gi en god pasientopplevelse. Man kan også rekke å behandle flere pasienter".

Videre påpeker Mejdell at et utdatert journalsystem kan føre til at klinikken for eksempel registrerer feil HELFO-takst, noe som også kan gi mye merarbeid. Anita Dental gjør deg oppmerksom på eventuelle feil i takst og innslagspunkt.

Anita Dental har bidratt til vekst hos tannklinikker

Ifølge Mejdell har journalsystemet deres Anita Dental vært av stor betydning for tannklinikker som ønsker å oppnå vekst.  

– Oslo Tannlegesenter opplevde betydelig vekst det første året etter at de begynte å bruke Anita Dental. De valgte også å integrere nettsiden sin direkte til journalsystemet, slik at pasienter kunne booke direkte fra forsiden, utdyper han.

Ifølge Mejdell er det flere grunner til at journalsystemet Anita Dental kan bidra til vekst hos tannklinikker:

  • Enkel online booking som kan integreres med klinikkens egen webside
  • Digitale helseskjema
  • Økt konvertering med kampanjekoder og lojalitetsprogram
  • Mindre manuelt arbeid med smarte funksjoner som hjelper behandleren
  • Mulig å integrere mot røntgensystem, HELFO og Digipost
  • Optimalisert for å hjelpe behandler med å unngå avslag på HELFO-krav: Du får beskjed ved feil og har mulighet til å korrigere kravene
  • Egen pasientportal (MyAnita) for flytting eller kansellering av time + innsyn i journal

– Hos Oslo Tannlegesenter hadde de omkring 400 telefonsamtaler daglig som gjaldt flytting og kansellering av timer. Etter at de begynte å ta i bruk Anita Dental og MyAnita, kunne pasientene administrere dette selv. Dermed ringte færre klinikken, noe de sparte mye tid på, påpeker Mejdell.

Sky- og webbasert journalsystem tilrettelegger for vekst

Noe av det som gjør at Anita Dental skiller seg ut i mengden, er ifølge Mejdell at systemet er sky- og webbasert – og ikke serverbasert. Dette kan by på mange fordeler.

– Du slipper å oppdatere programvaren, å tenke på backup eller å ha en server stående på klinikken. Det er også enklere å integrere seg til andre skybaserte løsninger. Et webbasert journalsystem er dessuten tilgjengelig hvor og når som helst, forklarer han.

Mejdell kommer med et eksempel:

– Se for deg at du skal korrigere et HELFO-krav. Vanligvis hadde du måttet dra inn på klinikken. Med et sky- og webbasert system kan du gjøre dette hjemmefra om du vil, utdyper han. For tannklinikker som vil vokse.

Ønsker du et journalsystem som tilrettelegger for vekst hos tannklinikken? Da kan du teste ut Anita Dental gratis i 14 dager. Bli kjent med journalsystemet, og opplev forskjellen!

 

Ofte stilte spørsmål

Vi importerer inn alle pasienter, data fra timeboken, journallinjer og recall.

Onepix, Onepix Cloud, Myray, Visiquick, Vistasoft,
i-Dixel.

Sammen med vår partner PayEx har vi skapt Medipay - en mobil betalingsløsning. Les mer om MediPay her.

Dere kan få Anita Dental på dagen. Dere får en standard pakke som inneholder produkter og priser som vi henter ut fra HELFO gule heftet.

Nei, du trenger kun Buypass smartkort og smartkortleser. Klinikken din trenger virksomhetssertifikat fra buypass i tillegg.

Ja, du får se alle røntgenbilder direkte i Anita journalen. Onepix Cloud og Morita i-Dixel eksporterer røntgenbildene direkte i Anita Dental, men andre systemer trenger at du eksporterer bildene direkte til Anita.Du kan alltid åpne opp røntgensystemet fra Anita Dental og se bildene i røntgensystemet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å holde deg oppdatert på vår utvikling og vårt prosjekt.
Takk! Du har nå abonnert på nyhetsbrevet vårt.
Noe gikk galt under innsending av skjemaet. vennligst prøv igjen.